Overige therapieën

Metamorfosemassage
Polariteitenmassage
Quantum Touch
Cupping of bindweefselmassage

 

Wat is Metamorfosemassage?

Metamorfosemassage of prenataaltherapie betekent letterlijk gedaantewisseling of herschepping. Metamorfosemassage is een specifieke massagetechniek die op voeten, handen en het hoofd wordt uitgevoerd. De massage op zich is heel eenvoudig en er wordt geen druk uitgeoefend op de huid om bijvoorbeeld reflexzones aan te zetten.

Deze massagevorm is bedoeld om situaties, emoties die vastzitten in de tijd of geblokkeerd zijn en belemmerd worden, weer los te maken en te laten stromen. Het is een milde massagetherapie waarbij datgene waar u aan toe bent om te verwerken los zal komen en in beweging wordt gezet zodat u weer verder kan in het leven. Er zijn geen verwachtingen of eisen omtrent de behandeling, het is zuiver bedoeld om uw levenskracht weer in beweging te zetten.

Wat doet de behandeling van de Metamorfosemassage?

Metamorfosemassage of prenataal therapie gaat ervan uit dat het bewustzijn al ontstaat bij de conceptie (bevruchting). Alle eigenschappen (fysiek, mentaal, emotioneel) worden al tijdens de conceptie (en zelfs al ervoor), tijdens de zwangerschap en de geboorte gelegd. Dit heet de prenataalperiode of tijdstructuur. Gebeurtenissen tijdens deze periode zijn een aanloop tot en geven vorm aan levenspatronen. Hierbij en tijdens het leven kunnen blokkades ontstaan die bij u voor allerlei problemen kunnen zorgen. Deze problemen kunnen zowel fysiek, mentaal als emotioneel zijn. Het zijn de uitingen van het leven, een deel van de levensprocessen die u doormaakt. Het zijn mogelijkheden om te kunnen groeien. En hierbij geldt dat er geen goed of fout bestaat!

Deze prenatale tijdstructuur weerspiegelt zich in het lichaam, vooral in delen van de handen, voeten en het hoofd. Over het algemeen geldt dat hoe jonger iemand is hoe flexibeler de tijdstructuur is, dat wil zeggen dat de levenspatronen nog gemakkelijk los te maken zijn omdat het zich nog niet (helemaal) heeft gemanifesteerd of vastgezet in het lichaam. Om die reden wordt deze massage vaak aan moeders en hun pasgeboren kindje gegeven.

Via Metamorfosemassage kan deze tijdstructuur naar voren worden gehaald en weer worden vrijgemaakt. Er ontstaat de mogelijkheid tot persoonlijke groei op uw eigen niveau zonder verwachtingen of eisen hieraan te stellen.

Het effect van deze vorm van massage is om die reden dan ook niet te voorspellen, soms is het heel drastisch en verbluffend en soms ook heel subtiel en bijna niet merkbaar. De symptomen zijn ook niet belangrijk hierbij, het zijn slechts uitingen van een deel van het leven. Alleen datgene waar u aan toe bent om te verwerken en los te laten zal gebeuren waardoor nieuwe levenspatronen kunnen ontstaan.

Voor wie is Metamorfosemassage geschikt?

Deze massagevorm is geschikt voor iedereen die zich bezighoudt met persoonlijke groei en ontwikkeling. Het is met name ook geschikt voor zwangere vrouwen en moeders met hun pasgeboren kindje. De binding tussen moeder en kind wordt versterkt of hersteld. Bij pasgeboren baby’s en heel jonge kinderen heeft de tijdstructuur zich nog niet vastgezet in het lichaam waardoor zij heel gemakkelijk hier op kunnen reageren en de levenspatronen zich ook gemakkelijk kunnen aanpassen. Ook binnen gezinnen kan het helpen de relatie met elkaar te verbeteren of te herstellen.

 

Polariteitenmassage

Polariteitenmassage is gebaseerd op de theorie dat er in het lichaam een energiepatroon bestaat welke het lichaam in staat stelt zichzelf te voorzien van energie. Deze vorm van energie wordt ook wel prana, chi (ki) of Levensenergie genoemd. Deze energiestroom kan verstoord of geblokkeerd raken waardoor er klachten of symptomen van ziekten kunnen ontstaan. Doordat deze energie een verbinding vormt tussen het lichaam, de psyche, geest en de ziel kunnen er zowel fysieke als mentale, psychische en emotionele klachten ontstaan.

Door een blokkade in de energiestroom ontstaat er een onevenwichtigheid in de natuurlijke energievelden van het lichaam of de organen of weefsels. Het is deze onevenwichtigheid welke behandeld wordt via een bepaalde massagetechniek.

Wat doet de behandeling van de Polariteitenmassage?

Het is gebaseerd op het feit dat de energiestroom ontstaat door een positieve en een negatieve pool (bipolair), net als bij magneten waardoor de energie (magnetisch) stroomt langs organen, weefsels etc. Als deze tegengestelde polen met elkaar worden verbonden door middel van deze massagevorm, wordt deze stroom versterkt of gedeblokkeerd. Het evenwicht kan zich herstellen waardoor uw lichaam in staat wordt gesteld zichzelf te genezen. De organen en weefsels kunnen zich herstellen en er ontstaat weer harmonie zowel geestelijk als lichamelijk. Ook het bewustzijn kan tot rust komen waardoor bewustwording en inzicht van symptomen en klachten kan veranderen. Het is een diepgaande vorm van massage dat wil zeggen dat er doorgaans een bewustwordingsproces plaatsvindt.

Voor wie is Polariteitenmassage geschikt?

In principe voor iedereen, omdat deze therapie zowel preventief als ondersteunend werkt.

Klachten die met deze therapie behandeld kunnen worden:

Bewustwordingprocessen
Darm- en spijsverteringsstoornissen
Luchtwegklachten zoals verkoudheden, astmatische aandoeningen
Stress gerelateerde klachten
Chronische verkoudheid
Verschillende soorten hoofdpijn, migraine
Rugklachten
Hormonale klachten
Hoge/ lage bloeddruk
Huidklachten
Klachten van het spier- en zenuwstelsel

 

Wat is Quantum Touch?

Quantum Touch is een techniek waarbij de resonantie (trilling) van het lichaam wordt verhoogd waardoor de (levens)energie, de aangeboren intelligentie van elke cel in het lichaam in de oorspronkelijk toestand terug kan brengen. Hierdoor krijgt het lichaam de kans om zich te herstellen. Dit gebeurt doordat de behandelaar zijn eigen resonantie door middel van bepaalde technieken verhoogt en deze verhoogde resonantie doorgeeft. Met deze techniek kunnen allerlei klachten behandeld worden zoals bijvoorbeeld rugklachten of klachten aan de nek en schouders, gewrichten, heup/bekkenscheefstand of niet goed functioneren organen.

Deze techniek is in principe geschikt voor iedereen.

 

Cupping of bindweefselmassage

Cupping is een vorm van bindweefselmassage dat via een speciale techniek de doorbloeding van de onderliggende weefsels, spieren en/of de corresponderende organen en energiesystemen verbetert. De afvalstoffen die vastzitten in de weefsels worden door middel van het zetten van cups en het masseren hiermee, losgemaakt en via het bloed afgevoerd.

In combinatie met een massage met etherische oliën is deze vorm van massage heel effectief om afvalstoffen snel uit uw lichaam te krijgen. Deze vorm van massage is in principe geschikt voor iedereen (behalve bij personen met erge huidklachten) en kan ingezet worden als u klachten heeft als vastzittende spieren in de rug, nek, schouders maar ook bij stagnatie van energie en het vol emotie zitten of bij cellulite (beter bekend als een sinaasappelhuid).