Bloesemremedies

Wat zijn Bloesemremedies?

Planten worden al sinds mensenheugenis als medicijnen gebruikt. Deze kennis is bijna verloren gegaan door de opkomst van de cellulaire geneeskunde, beter bekend als de reguliere of Westerse geneeskunde.

Door artsen als Paracelcus (de ontdekker van het principe dat de uiterlijke weergave van een plant een weerspiegeling is van het innerlijke);
Hahnemann (de grondlegger van de huidige vibratiemedicijnen – homeopathie: het gelijke genezen met het gelijkende / eenheid van lichaam, geest en ziel);
Goethe (een dichter die het belang van kleuren- en vormenleer ontdekte);
Steiner (de oprichter van de antroposofische beweging) en natuurlijk;
Bach (ontwikkelde de Bach-Bloesemremedies) is de belangstelling voor deze natuurgeneeswijze echter weer hernieuwd en de kennis erover weer beschikbaar voor iedereen die het nodig heeft.
Bloesemremedies zijn in feite vloeibare preparaten gemaakt van bloemen of planten die de levenskracht van de bloem of plant bevatten. In tegenstelling tot etherische oliën bevatten de preparaten niet de fysieke kracht of energie van een plant maar meer de subtiele energetische energie ervan. Bij etherische oliën wordt de plant zelf gebruikt en bij Bloesemremedies wordt de energetische trilling van de plant overgebracht op water, want water is in staat om informatie uit de omgeving op te slaan. Door dit geprepareerde water te gebruiken kan de opgeslagen informatie doorgegeven en opgenomen worden.

Wat doet een behandeling met Bloesemremedies?

Door gebruik te maken van Bloesemremedies kunnen kwaliteiten die u heeft tot ontwikkeling komen. Het helpt om te groeien in uw persoonlijkheid, om inzicht in bepaalde (levens-) processen te krijgen, om negatieve emoties om te kunnen zetten in positieve. Het helpt om situaties waar u tegen aanloopt in het leven inzichtelijk te maken en er ontstaat een beter begrip waarom de dingen gebeuren zoals ze gebeuren. Door dit inzicht of begrip worden situaties of processen beter hanteerbaar en ontstaat de mogelijkheid tot het oplossen ervan.

Het leven is een leerproces en in dit leerproces bestaat er geen goed of fout. De dingen gebeuren ogenschijnlijk zonder reden of om redenen die niet begrepen (kunnen) worden en soms zelfs onrechtvaardig overkomen. Het bewustzijn is (nog) niet in staat om het te begrijpen om wat voor reden dan ook, maar zonder dit begrip zullen situaties zich blijven voordoen totdat de boodschap ervan wel wordt begrepen. Het onderbewustzijn geeft op allerlei manieren aan dat er iets moet gebeuren om dit op te lossen en dat kan in de vorm van allerlei klachten zijn, zowel lichamelijk als geestelijk.

Dit proces van begrijpen is nu wat Bloesemremedies voor u kan doen. Is de les begrepen dan zal u ook anders gaan reageren op situaties waardoor de problemen zich oplossen en de spanning verdwijnt. Rust, eenheid en daardoor de mogelijkheid tot groei ontstaat.

Klachten die met deze therapie behandeld kunnen worden:

 • Bewustwordingprocessen
 • Stress gerelateerde klachten
 • Faalangst
 • Fobieën
 • Slaapproblemen
 • Gebeurtenissen uit het verleden die in het heden doorwerken en allerlei klachten veroorzaken
 • Darm- en spijsverteringsstoornissen
 • Luchtwegklachten zoals verkoudheden, astmatische aandoeningen
 • Chronische verkoudheid
 • Verschillende soorten hoofdpijn, migraine
 • Rugklachten
 • Hormonale klachten
 • Hoge/ lage bloeddruk
 • Huidklachten
 • Klachten van het spier- en zenuwstelsel

En andere niet genoemde aandoeningen. 

Voor wie is Bloesemremedies geschikt?

In principe voor iedereen, van kleine kinderen tot oudere mensen. Ook voor mensen die in een stressvolle situatie zitten zoals examens, slaapproblemen, stress. Voor mensen die aan hun bewustwordingsproces en persoonlijke groei willen werken. Bloesemremedies zijn in principe met elke andere vorm van therapie te combineren.