Reiki


Reiki is de Japanse naam voor Universele Levensenergie en het is door Mikao Usui eraan gegeven. Dezelfde energie is o.a. ook bekend onder namen als Ki, Chi, Prana, Kundalini, Yin en Yang en het wordt in oude culturen overal ter wereld toegepast. De toepassing van Reiki door Mikao Usui vindt u terug in de vorm The Usui System of Reiki Healing en kunt u herkennen door de manier waarop het wordt toegepast: handoplegging, behandeling op afstand met symbolen, inwijding in de verschillende graden (1e, 2e en Mastergraad).

Reiki is de energie of de kracht die in alles werkzaam is en leeft en ook nodig heeft. U krijgt het bij uw geboorte en het helpt u te groeien en gezond te blijven. Soms raakt deze energie geblokkeerd of stroomt het niet goed door gebeurtenissen in uw leven waardoor het zelfgenezend vermogen van uw lichaam verzwakt. Het is dan belangrijk om het weer aan te vullen of los te maken zodat het weer vrijelijk kan stromen. Een precieze omschrijving van wat Reiki is en inhoudt valt eigenlijk niet te geven omdat iedereen Reiki anders (dat wil zeggen persoonlijk) ervaart. Dat maakt dat het wetenschappelijk moeilijk te verklaren is en misschien voor de meer rationele mens dus niet kan werken. Maar Reiki is net als vele andere energievormen wel degelijk aanwezig en werkzaam. U kunt de energie bijvoorbeeld als kleuren zien of voelen als warmte/kou of als trillingen ervaren.

Wat doet een Reiki behandeling?

Een Reiki behandeling brengt het zelfgenezingsproces van uw lichaam op gang door het via de handen van de behandelaar doorgeven van de Universele Levensenergie. Een Reiki behandelaar functioneert hierbij als kanaal en geneest dus niet, maar helpt u uzelf te genezen. Het werkt ontspannend op uw lichaam en geest en bevordert het evenwicht. Het werkt op alle niveaus namelijk het lichamelijke-, geestelijke-, emotionele- en zielsniveau. Het maakt blokkades los, werkt ontgiftend, harmoniseert chakra’s en laat de energie op alle niveaus weer vrij stromen. Reiki kiest zijn eigen weg en doet wat nodig is in uw lichaam en leven op dat moment ook al vindt u zelf dat er iets anders belangrijker is. Uw fysieke lichaam krijgt zo de kans om lekker in zijn vel te zitten waardoor ook uw emotioneel lichaam zich beter gaat voelen en andersom. En zo werkt het op elk niveau, er treedt een positieve verandering op in uzelf en bij alles wat u doet en brengt een bewustwordingsproces op gang zodat u inzicht in uzelf en uw leven krijgt.

In de praktijk blijkt vaak dat er minder medicijnen nodig zijn bij een behandeling door uw arts of specialist. De negatieven bijwerkingen van medicijnen worden grotendeels geneutraliseerd terwijl de positieve (gewenste) werking wordt ondersteund.

Er zijn verschillende vormen van behandeling mogelijk:

Een (beperkte) zittende behandeling van een half uur
Een standaard behandeling van een uur
Een volledige behandeling van anderhalf tot twee uur
Een behandeling op afstand van ongeveer 20 minuten
Bij een beperkte of standaard behandeling worden de verschillende posities 5 minuten aangehouden.
Bij een volledige behandeling bepaalt de energie zelf hoe lang een bepaalde positie wordt aangehouden.
Bij een behandeling op afstand wordt naar een persoon (of gezin) op een afgesproken tijdstip Reiki gestuurd.

Voor wie is Reiki geschikt?

In principe voor iedereen, omdat deze therapie zowel preventief als ondersteunend werkt. Ook voor vrouwen die in verwachting zijn, kinderen, ouderen en huisdieren. Reiki is in principe met elke andere vorm van geneeswijze of therapie te combineren. Als u gezond bent zult u ervaren dat deze therapie een zeer weldadige uitwerking heeft.

Klachten die met deze therapie behandeld kunnen worden:

Bewustwordingprocessen
Darm- en spijsverteringsstoornissen
Luchtwegklachten zoals verkoudheden, astmatische aandoeningen
Stress gerelateerde klachten
Chronische verkoudheid
Verschillende soorten hoofdpijn, migraine
Rugklachten
Hormonale klachten
Hoge/ lage bloeddruk
Huidklachten
Klachten van het spier- en zenuwstelsel

Kent u de Reiki leefregels? Het zijn er slechts vijf en voor uw gemak op eenvoudige wijze vertaald.

Maak u - slechts vandaag - niet kwaad
Maak u - slechts vandaag - geen zorgen
Eerbiedig uw ouders, uw leraren en ouderen
Verdien uw brood op een eerlijke manier
Toon dankbaarheid voor alles dat leeft

Probeert u maar eens of u dit bijvoorbeeld een week kunt volhouden. U zult merken dat dit best pittig is, want maken wij ons niet allemaal regelmatig kwaad zonder dat wij weten waarom. En maakt u zich niet regelmatig zorgen over van alles en nog wat. Uw leraren zijn alle personen of andere wezens die u tegenkomt en u in één of andere vorm iets te melden hebben. Probeert u maar eens of het lukt en als het niet zo goed gaat probeert u dan eens te achterhalen waarom u boos bent geworden of waar u zich nu eigenlijk zorgen om maakt, waarom het zo veel moeite kost om respect voor anderen op te brengen. Probeert u eens om eerlijk te zijn in alles wat u doet en zegt zonder daarbij een ander pijn te doen èn zonder u zelf daarbij tekort te doen.

Onmogelijk?? Nee, dat niet, maar wel lastig omdat u op deze manier wel moet nadenken over uzelf, uw acties en de gevolgen daarvan. Probeert u het maar eens en u zult merken dat u anders tegen het leven gaat aankijken. U zult ontdekken dat het leven en alle anderen de moeite waarde zijn, net als uzelf. Want wat u voor uzelf wenst, dat wilt u toch ook voor een ander?!