Kleur- en lichtpunctuur

Fotonenstralingen zijn elektromagnetische trillingen, zoals bijvoorbeeld de kosmische straling, röntgenstraling, ultraviolet, infrarood, radiogolven en licht.

Het zichtbare licht bevindt zich binnen het trillingsgebied van 780 (rood) en 400 (violet) nanometer. Dat zijn de kleuren die de mens kan zien. Omdat licht een trilling is en elke kleur een bepaalde golflengte heeft met een daarbij horende frequentie, kunnen we dit zien met onze ogen als kleuren. Lichtfrequentie kan echter ook opgenomen worden door de huid. Dit gaat via de meridianen verder het lichaam in. De meridianen lopen door het hele lichaam heen en zijn o.a. medeverantwoordelijk voor het vitaal functioneren van cellen, weefsels en organen.

Er zijn drie basiskleuren: rood, geel en blauw. Hieruit ontstaan 3 complementaire kleuren: oranje (rood en geel), violet (rood en blauw) en groen (blauw en geel). De kleuren worden begrensd door de trillingsfrequenties ultraviolet en infrarood (niet zichtbaar). De kleur turquoise is geen basiskleur en heeft ook geen complementaire kleur maar valt wel binnen de zichtbare frequenties. Tussen het ultraviolet en infrarood licht bevinden zich alle denkbare kleuren die binnen de kleurenpunctuur gebruikt worden. Elke kleur heeft een bepaalde werking die uniek is voor die kleur.

De kleuren kunnen met behulp van een lichtpen via de acupunctuurpunten en reflexzones op de huid door het lichaam worden opgenomen. Kleuren voegen iets toe, namelijk de frequentie en kunnen daardoor de cellen, weefsels en organen ondersteunen en vitaliseren waardoor het zelfgenezend vermogen van het lichaam wordt gestimuleerd.

Deze therapie kan zelfstandig worden ingezet maar ook als extra toevoeging bij een behandeling. Het kan helpen bij de klachten die genoemd zijn bij reflexzonetherapie en is in principe geschikt voor iedereen.