Oorreflex en Auriculo

Reflexzones zijn behalve op handen, voeten en gezicht ook te vinden op het oor. Deze zones zijn ontdekt door de Franse arts Paul Nogier. Hij ontwikkelde de somototopie van het oor via empirische gegevens. Zijn oorkaarten werden in Azie verder ontwikkeld tot de Chinese ooracupunctuur. In het Westen groeide het o.a. door de westerse geneeskunde en reflexzonetherapie uit tot de westerse ooracupunctuur en Auriculo.

Via het oor kunnen op dezelfde wijze als op handen, voeten en gezicht de reflexzones worden behandeld. Doordat de zones kleiner zijn wordt met de vingers gewerkt of met een druktaster. Ook kunnen de zones worden behandeld met magneetjes, korrels of acupunctuurnaalden.

Deze therapie kan worden gebruikt ter ondersteuning en versterking van een behandeling waarbij met name de zones worden behandeld.

Ook kan deze therapie zelfstandig worden ingezet waarbij een protocol wordt gevolgd. Hiermee kan dieper worden ingegaan op klachten waardoor er op een ander niveau kan worden gewerkt. Bij deze vorm wordt gebruik gemaakt van de polsdiagnostiek waarbij het lichaam aangeeft wat nodig is voor het oplossen van de klachten.

Ook kunt u thuis via de behandeling van bepaalde punten op het oor en/of hand het effect van de behandeling verdiepen.

Voor wie is oorreflex en auriculo geschikt?

In principe voor iedereen, omdat deze therapie zowel preventief als ondersteunend werkt. Voor een overzicht van klachten waarbij deze therapie kan helpen vindt u onder het kopje Reflexzonetherapie.